Yazım Merkezi

MEF Online Öğrenmeye Hızlı Geçiş

Online Öğrenmeye Hızlı Geçiş (RTOL), Flipped Learning Global Initiative (FLGI) ve Aktif Öğrenme Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AALAS) tarafından tasarlanmıştır. MEF, 2016 ve 2018 yıllarındaki kuruluşlarından itibaren, bu kuruluşların ayrılmaz bir parçası olmuştur. MEF’i,  Harvard Üniversitesi'nden Prof. Eric Mazur ile birlikte, FLGI için baş araştırma görevlisi ve AALAS'ın misyon lideri olarak görev yapan, MEF Öğrenme ve Öğretme Uygulama Araştırma Merkezi direktörü, Dr. Caroline Fell Kurban temsil edilmektedir. RTOL dersi, hızlı geçiş döneminde birçok üniversiteden öğrenilen deneyimleri içermekte ve bizlere eğitimin geleceği hakkında net bir vizyon sağlamaktadır. FLGI sertifikalı bu ders, İngilizce dilinde tasarlanmış olsa da, FLGI, AALAS ve MEF, Türk akademisyenler ve eğitimciler için erişilebilir bir hale getirmek maksadıyla, belgelerin Türkçe'ye çevrilmesinde ve videolara Türkçe altyazı eklenmesinde birlikte çalışmıştır.

Kimler için?

Eğitimciler

Bu hızlı başlangıç programı basit bir soruya dayanıyor: Eğer bir öğretmenin uzaktan öğretmeye hazırlanmak için sadece bir saati varsa, bilmesi ve yapması gereken en önemli şeyler nelerdir? Program ayrıntılı bir kontrol listesi, uzaktan öğretim hakkında tam zamanında video eğitimi ve sürekli destek içerir.

IT Yöneticileri

Uzatan öğretime geçildiğinde IT yöneticisinin rolü her zamankinden daha önemli olmaya başlar. Hayal kırıklığı ve stres olasılığı artar. RTOL, IT yöneticileri için en önemli önceliklerin ve eylem öğelerinin bir kontrol listesini içerir.

Yöneticiler

Bir kriz okulların kapanmasına sebep olursa, online öğrenmeye hızlı bir geçiş ideal olarak okul yöneticileri ile başlar. Liderlik ve destek esastır. Liderlik olmadan, eğitimciler bir çok farklı çözüm uygulamaya çalışıp  öğrencilerin kafalarını karıştırabilirler. RTOL, okul yöneticileri için en önemli 12 öncelik ve eylem öğesinin bir kontrol listesini içerir.

MEF RTOL: Online Öğrenmeye Hızlı Geçiş

ROTL, okulların zorunlu olarak kapandığı zamanlarda uzaktan öğrenime hızlı geçiş için 12 adımlı ücretsiz bir acil durum yol haritasıdır. Bu bir saatlik program, bir kriz esnasında öğrenim ve öğretime devam edebilmeniz için gereken adımları size izah edecek.

RTOL programı, 50’den fazla ülkede kullanılan, kendini ispat etmiş bir uzaktan öğretim modeli olan Flipped Learning çerçevesi üzerine kuruludur. RTOL 49 ülkeden 100 eğitimci ve delegenin inceleyip tanımladığı en iyi pratikler kullanılarak, Aktif Öğrenim Sanat ve Bilimleri Akademisinin kılavuzluğu altında geliştirilmiştir.

Bu hızlandırılmış yoğun kurs karma (blended) öğrenimde derin tecrübeleri olan 24 usta öğretmenin yardımıyla hazırlanmıştır. Online öğrenime acil geçiş söz konusu olduğunda değerlendirilmesi gereken 12 temel unsuru kapsamaktadır:

• Uzaktan eğitime yönelik bir pedagoji

• İletişim

• Planlama

• Bireysel ödevler

• Online grup oturumları

• Değerlendirmeyi uyarlamak

• Yükseköğretim ve K-12 ile ilgili zorluklar

• Online öğrenim alanları

• IT altyapısı

• Öğrenci geri bildirimi

• Kanıt temelli stratejiler

• Tam vaktinde profesyonel gelişim

Her bölüm Etkili Flipped Learning Küresel Elementleri kullanılarak referans için etiketlenmiştir.

RTOL, uzaktan eğitime hemen geçmek için kanıtlanmış bir kılavuza ve destek sistemine ihtiyaç duyan bölgeler, okullar ve eğitimciler için 12 adımlık küresel bir yol haritasıdır. RTOL, Aktif Öğrenme Sanatları ve Bilimleri Akademisi ve Flipped Learning Global Initiative (FLGI)  tarafından sağlanan ücretsiz bir kaynaktır.

Derse Hemen Başlamak için
1. Ders süresince not tutmak için özel hazırlanmış bu Türkçe manueli indirin.
2. FLGI sitesine kayıt olun. Email adresinizle kayıt olmak için tıklayın.
3. Türkçe altyazıları aktifleştirmek için videoları izlerken sağ alttaki "cc" seçeneğine basıp Türkçe'yi seçin.